2 października 2018 (wtorek)
godziny: 18.00 – 21.30
Warszawa, Leonardo Verde, Poznańska 13
Zapraszamy na intensywne, kolorowe jesiennie odżywienie! Zapewniamy wszystkie narzędzia, naturalne składniki najlepszej jakości, estetyczne opakowania i etykiety oraz dużą dawkę informacji na temat właściwości dzikich owoców: głogu, róży, bzu, kaliny, jarzębiny. Składniki – czyli dzikie owoce – będą już zebrane. Najbardziej czasochłonny etap biorę na siebie! 🙂 Takie konfitury, octy, ekstrakty są najbogatszym źródłem witamin, enzymów, antyoksydantów i minerałów, jakie możesz podarować sobie na jesienny czas. Możesz przygotować je tylko samodzielnie – są niedostępne w sklepach. Prawdziwy luksus z łąki, prawda? Otrzymasz również materiały z dokładnymi recepturami. Bardzo prosimy o punktualność, na warsztatach będzie dużo wspólnej, radosnej, ziołowej twórczości kulinarnej.
Jakie konfitury i preparaty przygotujesz?
- Wyrafinowaną konfiturę z owoców głogu (wg włoskiego przepisu)
- Ocet owocowy pełen witamin i antyoksydantów
- Ekstrakt ziołowo-owocowy wzmacniający odporność
- Pyszną jesienną mieszankę ziołową rozgrzewającą i wzmacniającą